Bardzo fajny temat,
mam jedno pytanie odnośnie ukończenia studiów o kierunku fizjoterapia, czy magister fizjoterapeuta może otrzymać pracę jako nauczyciel wf np w szkole podstawowej czy też studium medycznym np. o kierunku masażu, jak to z tym wygląda, na mojej uczelni na której studiuje fizjoterapię, jeden z wykładowców mówił że możemy prowadzić wychowanie fizyczne po skończeniu szkoły, zaś na forach internetowych czytałem że nie ma takiej możliwość.
Prosiłbym o odpowiedź w związku z tą sprawą.
Pozdrawiam
czy znajdzie się ktoś kto mógł by mi opowiedzieć o swoich doświadczeniach o Wyższej Szkole Zarządzania w Gdańsku? Jest to prywatna szkoła z kierunkiem fizjoterapii. Słyszałam wiele pozytywnych opinii, ale najchętniej porozmawiała bym z kimś kto się tam uczy.
Zastanawiam się nad pójściem tam, czy może lepiej celować w AWFiS lub Akademię?
czy znajdzie się ktoś kto mógł by mi opowiedzieć o swoich doświadczeniach o Wyższej Szkole Zarządzania w Gdańsku? Jest to prywatna szkoła z kierunkiem fizjoterapii. Słyszałam wiele pozytywnych opinii, ale najchętniej porozmawiała bym z kimś kto się tam uczy.
Zastanawiam się nad pójściem tam, czy może lepiej celować w AWFiS lub Akademię?
Czesc
2 moich znajomych kończy właśnie tam studia. Jedna osoba jest na zaocznych a druga na dziennych. Wiem ze jest ciężko bo profesorowie są z akademii medycznej jeśli dobrze usłyszałem. Dużo anatomii itd. jak to na takich studiach, do tego dochodzą praktyki. Tak czy siak jakoś sobie te osoby radzą.
Powiedz mi a co chcesz dokładnie wiedzieć? Zapytam się ich osobiście.
Spadasz mi z nieba Fajnie by było jakby chcieli pogadać ze mną "osobiście" na gg, bo w trakcie rozmowy zawsze coś dodatkowego wyjdzie, ale przede wszystkim:
- Jak wyglądają sale, w sensie czy są odpowiednio wyposażone do nauki fizjoterapii?
- Czy wszystkie zajęcia odbywają się w murach budynku tak jak się reklamują, czy wygląda to tak jak na innych studiach, że jeździ się po całym trójmieście?
- Wf - gdzieś na miejscu czy może biega się na basen, czy inne tego typu?
- Jaki jest klimat na uczelni? Typowy wyścig szczurów napędzany jeszcze przez wykładowców czy coś bardziej lajtowego?
- Czy tam szanuje się studenta? Da się dogadać w sekretariacie? Z wykładowcami?
- Wykładowcy wymagają jakiś książek czy skoro już płaci się kupę kasy za studiowanie to dostaje się np kserówki z bieżącymi notatkami?
- Jakie w ogóle jest podejście wykładowców do studenta? Jacy są wykładowcy?
- No i gdzie praktyki? Serio jeździ się na nie po całym Trójmieście? Jak one wyglądają godzinowo? Kiedy robią je dzienni, kiedy zaoczni? Bo słyszałam, że dzienni to w trakcie zajęć je robią (cokolwiek to znaczy), a zaoczni w tygodniu, więc np ciężko z normalną pracą.
- I tak na koniec pytanie o to ile czasu spędza się na uczelni? Oni też stosują metodę bóg wie ilu okienek w ciągu jednego dnia (mowa w tej chwili o dziennych), że potem się wraca do domu późnym wieczorem? Czy może bardziej jest to schludnie upchnięte, może z jedną przerwą na obiad jeśli zajęcia są długo? Do której one w ogóle trwają i tym podobne
- A! I jeszcze jedno - w rozkładzie zajęć jest angielski techniczny? Dostosowany do zawodu?
To tak z grubsza.. Takie pierwsze lepsze pytania, które zebrane w schludną całość dadzą jakiś tam obraz uczelni - czy jest to typowy hardkor z wyścigiem szczurów, czy coś przyjaznego dla studenta
Na razie ni jak. Dziewczyny nie mają dla mnie czasu. Jedna w ogóle jeszcze nie odpisała, a druga poleciała na egzamin. Spokojnie... jak zrobię wywiad to napiszę parę zdań
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13