massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2010-12-10, 19:15 Chiropraktyk warszawa i okolice
dyskusja przeniesiona z innego watku:
chiropraktyk warszawa i okolice
jurek1004
Witam
czy ma ktos namiary na dobrego i sprawdzonego chiropraktyka z warszawy lub okolic, mam problem z L4/L5 i L5/S1
fajnie by bylo jakby ponastawial w taki sposob jak tu jest na filmiku
Marlena
Wysłany: 2010-11-28, 10:14
Osobiście polecam sama nieraz korzystam: Gabinet Chiropraktyki Terapii Manualnej ANIMUSZ ul. Bajana 9 lok 49, Warszawa -Pan Adam Figeland.
Nastawił mi kręgi szyjne po 20 latach od wypadku, a próbowało wielu i nikomu się wcześniej nie udało. Lędźwiowo-krzyżowe też mu nieźle idą
RehaT
Fizjoterapeuta
nie ma czegos takiego jak nastawianie kregow dla scislosci:)
jurek1004
skoro nie ma czegos takiego, to jak to sie nazywa co robi chiropraktyk ?
dotykzdrowia
To są tzw. "manipulacje" lub naciągania czyli tzw. "trakcje", a robi się je TYLKO po masażu lub w trakcie masażu, a NIGDY bez rozgrzania mięśni! W przeciwnym razie może dojść do uszkodzeń mięśni i więzadeł przykręgosłupowych, itp.
A chiropraktyka jako taka, to rzeczywiście nie istnieje, jest to umiejętność wynikła z bardzo dobrej znajomości anatomii funkcjonalnej i jest dziedziną ściśle fizjoterapeutyczną.
RehaT
Wysłany: Dzisiaj 18:00
nie ma potrzeby robienia masazu przy manipulacjach!!! i nic sie nie pozrywa:).Chodzilo mi o to ze nie ma czegos takiego jak nastawinie, tylko odblokowanie danego np segmentu kregoslupa poprzez uwolnienie z restrykcji miesniowych.Manipulacja '' twarda'' polega na czasowym jakby skrajnym zwichnieciu stawu, doproewadzenia jakby do ruchu patologicznego...ALe nie ma czegos takiego ze chiropraktyk nastawil mi krag bo sie przesunal:)...Jest tez terapia manualna na tkankach miekkich gdzie pracuje sie na miesniach wiezadlach i torebkach stawowych oraz na nerwach... A trakcja to jest tylko jeden z elementow gry na stawach:)
Gdyby ktoś szukał dobrego chiropraktyka w Warszawie (doktor Roman Wojnicz) - 721 070 000
Do tego jakiś czas jeździ do Olsztyna i Bartoszyc i tam też można się umówić. W dodatku świetny specjalista medycyny chińskiej której nauki pobierał na studiach w Niemczech.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13