mam takie pytanko, od dluższego czasu prowadze szkolenia masażu dla szkoły i chciałbym je prowadzić samodzielnie
czy wiecie gdzie moge "uderzyć" by prowadzić te szkolenia samodzielnie - by certyfikat, który wystawie był honorowany, miał jakąś wartość.
dzieki za kazda odpowiedz
Szkolenia i certyfikaty z masażu
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
-
Mariusz_ZG
Szkolenia i certyfikaty z masażu
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Mariusz_ZG, łącznie zmieniany 1 raz.
Zupełnie proste (rozumiem, że szkolisz "wyjazdowo", więc nie masz własnych pomieszczeń): trzeba zarejestrować w Urzedzie Miasta działalnośc gospodarczą - firmę, mającą we wpisie prowadzenie kursów, szkoleń itd. A jeszcze lepiej zarejestrować ją w Wydziale Oświaty. Potem oczywiście skarbówka, REGON, ZUS, NIP, konto firmowe itp. W sumie w 2 tygodnie firma jest
I już możesz wystawiać zaświadczenia, byle zgodnie z przepisami MEN - § 6 rozporządzenia Ministra Edukacji i Nauki z dnia 3 lutego 2006 r. w sprawie uzyskiwania i uzupełniania przez osoby dorosłe wiedzy ogólnej, umiejętności i kwalifikacji zawodowej w formach pozaszkolnych (Dz. U. Nr 31, poz. 216). A co będą warte - zależy od wykładowcy 
-
Mariusz_ZG
dzieki zbyszku, a nie warto wspolpracowac z http://masazysci.org/?
fakt ze czlonkostwo kosztuje, czy oni nie udostępnią swego logo na dyplomie?
fakt ze czlonkostwo kosztuje, czy oni nie udostępnią swego logo na dyplomie?
Nie chcę sie na ten temat bliżej wypowiadać, ale w sumie jeśli chcesz rozkręcać taką działalność, to powinieneś być, moim zdaniem, rozpoznawany po SWOIM logo, a nie podpinać się pod Towarzystwo, które, prawdę rzekłszy, nie jest jeszcze zbyt szeroko znane. A mnie osobiście (co, rzecz jasna, o niczym nie świadczy) to logo wcale się nie podoba