skończyłem Studium 2-letnie z dyplomem i kwalifikacjami , ucze sie na studiach 1-st Fizjoterapii . Chciałbym sie dalej rozwijać w kierunku masażu . Ostatnio zainteresowała mnie mobilizacja kręgosłupa a także "nastawianie kręgosłupa " . Często do przychodni gdzie pracuje przychodzą pacjenci i opowiadają u jakich "domorosłych magików" oni nie byli , co im nie ponastawiali itp. , negując przy tym niekiedy zwykłe metody masażu klasycznego
Czasem wkurza taki gośc co był u takiego "kregarza" i opowiada....
Zwykle tacy goscie (samozwanczy kregarze) maja nieźle gadane i potrafią "zgrywac fachowców"
Nie chodzi o to że chce bić kase na tym , chodzi tu o moją chorą ambicję i chęć rozwoju .
Chce sie tego nauczyc , tak zebym mogl realnie ocenić rozne metody , miec szerszy zakres mozliwosci i moc sie wypowiedziec na ten temat na bazie doświadczeń a nie swoich wyobrażen .
Także polecajcie tutaj jakies ksiazki , kursy mobilizacji . Mozecie takze napisac co sadzicie o tym calym nastawianiu , gdzie sie tego nauczyć , jakies książki . WSZYSTKO !
Mam nadzieje ze wywiaze sie jakas ciekawa dyskusja na ktorej wielu skorzysta
Chce być coraz lepszy a nie stac w miejscu i jechac po schematach "m... klasycznego Zborowskiego " przez nast. 10 lat .
pozdrawiam