Koszmarne miesiące - brak klientów
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
Moim zdaniem problem leży niestety w samych masażystach - tzn z tego co opowiadają mi stażyści, "kariera" wygląda tak:
1. idę na masaż, bo to przyszłościowy kierunek, dobrze się zarabia itp
2. dopiero w trakcie nauki (Zajęć praktycznych) dowiadują się, na czym tak naprawdę polega ta praca, oraz to, że nie jest tak lekka i przyjemna jak twierdzą właściciele szkół
3. dopiero po skończeniu szkoły, badają rynek i zaczynają czuć się oszukani (szpitale i kliniki wolą zatrudniać fizjoterapeutów, z racji ich wielofunkcyjności)
ot, takie rozczarowanie - nie do końca niezawinione
mam to na co dzień - teraz od kwietnia przyszła nowa stażystka z UP (technik masażysta) i kolejnych 2 licencjatów z fizjo. ŻADEN z naszych stażystów nie pracuje w "zawodzie".
kokosek - przepraszam za of top, ale myślę, że gdzie jak gdzie, ale na forum trzeba mówić głośno o tym, że w tym zawodzie są duże problemy ze znalezieniem pracy i klienta. Pracodawcy oczekują kursów i ok 2-3 lat doświadczenia zawodowego - a spełnienie, szczególnie drugiego kryterium, jest co najmniej trudne
1. idę na masaż, bo to przyszłościowy kierunek, dobrze się zarabia itp
2. dopiero w trakcie nauki (Zajęć praktycznych) dowiadują się, na czym tak naprawdę polega ta praca, oraz to, że nie jest tak lekka i przyjemna jak twierdzą właściciele szkół
3. dopiero po skończeniu szkoły, badają rynek i zaczynają czuć się oszukani (szpitale i kliniki wolą zatrudniać fizjoterapeutów, z racji ich wielofunkcyjności)
ot, takie rozczarowanie - nie do końca niezawinione
mam to na co dzień - teraz od kwietnia przyszła nowa stażystka z UP (technik masażysta) i kolejnych 2 licencjatów z fizjo. ŻADEN z naszych stażystów nie pracuje w "zawodzie".
kokosek - przepraszam za of top, ale myślę, że gdzie jak gdzie, ale na forum trzeba mówić głośno o tym, że w tym zawodzie są duże problemy ze znalezieniem pracy i klienta. Pracodawcy oczekują kursów i ok 2-3 lat doświadczenia zawodowego - a spełnienie, szczególnie drugiego kryterium, jest co najmniej trudne
Po pierwsze nie jestem twoim kolegą:)
Po drugie to ja mam dosyc waszego srania ze nie macie klientow po kilka miesiecu ani jednego... To ze wy macie taki problem to nie znaczy ze wszyscy tak maja...Z tego co wy piszecie to wy i wasi znajomi pracujecie za darmo i za pieniadze ktore na zasilku mozna dostac... Zmiencie zawod jak was tak zle i nie narzekajcie bo sluchac sie was nie da
Po drugie to ja mam dosyc waszego srania ze nie macie klientow po kilka miesiecu ani jednego... To ze wy macie taki problem to nie znaczy ze wszyscy tak maja...Z tego co wy piszecie to wy i wasi znajomi pracujecie za darmo i za pieniadze ktore na zasilku mozna dostac... Zmiencie zawod jak was tak zle i nie narzekajcie bo sluchac sie was nie da
Ostatnio zmieniony 2011-04-07, 22:57 przez RehaT, łącznie zmieniany 1 raz.
-
19robertoo64
buhaha jedyne co ci zostalo to wylapywanie bledow na forach bo roboty innej nie macie
Dzieki ze zwrociles uwage, juz poprawiam
[ Dodano: 2011-04-07, 23:58 ]
I wez Masazysto nie odzywaj sie do mnie bo nie mam przyjemnosci z takimi partaczami rozmawiac
[massagewarsaw - temat zamykam]
[ Dodano: 2011-04-07, 23:58 ]
I wez Masazysto nie odzywaj sie do mnie bo nie mam przyjemnosci z takimi partaczami rozmawiac
[massagewarsaw - temat zamykam]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez RehaT, łącznie zmieniany 1 raz.
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Informuje ze dalsze tego typu rozmowy będą usuwane.
Został stworzymy przez massagewarsaw nowy temat:
Sposoby jak sobie radzić w kryzysie na brak pacjentów
w którym zostały wyłapane sposoby jak sobie radzić z brakiem pacjentów. Jeśli masz coś ciekawego do przekazanie proszę cie pisz pomoże to tobie jak i innym masażystom.
Został stworzymy przez massagewarsaw nowy temat:
Sposoby jak sobie radzić w kryzysie na brak pacjentów
w którym zostały wyłapane sposoby jak sobie radzić z brakiem pacjentów. Jeśli masz coś ciekawego do przekazanie proszę cie pisz pomoże to tobie jak i innym masażystom.
Re: kurs masaz tajski
robiłas juz coś takiego?massagewarsaw pisze:jak pisalem - zaoferuj znizke personelowi medycznemu (pielegniarki dzwigaja i masaz im sie przyda, a lekarze maga byc zestresowani i przemeczeni).
Daj im materialy promocyjne, zredagowane pod pacjentow szpitala, mozliwe, ze w nich powinien byc jakis kupon znizkowy, ale pamietaj rowniez o prowizji dla polecajacych ciebie - kolezanka to jedno, a jesli ma w tym interes, to bedzie aktywniejsza.
a moze ustaw sie z krzeslem do masazu w recepcji - zlotowka za minute. Nawet 5 minut w oczekiwaniu na kolejke to cos, dla obolalego klienta
pomysły sprytne, jak działały?
- massagewarsaw
- Kontakt:
kurs masaz tajski
rafaello, robilem reklame w szpitalach, przy okazji roznych wizyt. Daje bezplatne kupony na zabieg lekarzom, u ktorych sie lecze, jako forma wdziecznosci (ci z reguly przekazuja go komus w rodzinie, bo sami nie sa przekonani do masazu).
krzeslo robilem w okolicznych parkach, przy okazji roznych festynow, nie placilem "placowego", po prostu ustawialem sie gdzies z boku.
krzeslo robilem w okolicznych parkach, przy okazji roznych festynow, nie placilem "placowego", po prostu ustawialem sie gdzies z boku.
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Jak się masz męczyć to rezygnuj. Ewentualnie gdzieś się zatrudnij do przychodni albo tylko na dorywcze zabiegi dojeżdżaj a tak to się przebranżawiaj.kokosek pisze:uciekam z tego biznesu!! 2 klientów od listopada!! Kpina i tyle a ogłoszeńia miałem w 5 gazetach!!!!!!!!!!!!
Masaż z dojazdem do klienta do totalna porażka!!!!!
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
- administrator
- Site Admin
- Kontakt: