Pytanie najważniejsze czy jest sens się w to bawić.
1. Krótko o mnie. Lubię masować, jest to moja pasja
2. Chcę otworzyć gabinet masażu leczniczego z elementami terapii manualnej miękkiej (nie mylić z kręgarstwem, nic nie wykracza po za kompetencje masażysty).
3. Oferta to ty przychodzisz a ja mówię co dla Ciebie dobre ile będzie to trwać ile zabiegów.Ja dostosowuje się do klienta, a nie klient do cennika. Cena powiedzmy na start 1 zł za min,zaokrąglone na korzyść klienta do 5 zł.
4. Żadnych relaksacyjnych masaży, kamieniami, stemplami. Bo na około jest dużo spa-miejscowość turystyczna.
5. Wizerunek gabinetu typowa działalność medyczna- coś cie napieprza wpadaj do mnie.
6. Marketing: zniżki na serie zabiegów. Przyprowadź mi klienta a będziesz miał z tego profit. Zniżki dla emerytów, rencistów i przewlekle chorych. Reklama- dużo reklamy.
7.Jak ktoś jest leżący to wizyta domowa.
8. Najważniejsze- jestem eleganckim facetem, elokwentnym z empatią. Pełen profesjonalizm
A teraz o tym gdzie to ma działać i koszta jakie będę ponosił w zaokrągleniu co miesiąc. Jak czegoś nie ma to podpowiadajcie.
1.Miasto 40 tyś. W promieniu 20 km od kolejne 120 tyś ludzi
2. konkurencja 2 kobitki- marketing zerowy. Jedna jakoś ciągnie i ma klientów z tego co słyszałem druga brak info. Dużo spa mazury ale w takich klientów nie celuje.
3.Wynajem 500-600
4 Rachunki 200
5. Paliwo 200
6. księgowa 150
7. Oliwka nakrycia etc - 250
8. Zus ok 400 - pierwsza firma
9. Podatek od tego wszystkiego nie mam pojęcia, rejestracja na dział fizjo. jedni mówią zero inni 7 jeszcze ktoś 8.5. Czekam na opinie
10. Reklama powiedzmy 200 na miecha - przypominam konkurencja nie ma praktycznie żadnej reklamy.
razem: ok 2000 koła na miesiąc na samo utrzymanie firmy
Teraz pytanie do was. Na ilu klientów mógł bym liczyć powiedzmy po 3 miesiącach. Gdzie reklama była by rozpowszechniona, gabinet rozpoznawalny solidnie urządzony. I co najważniejsze usługa wykonana rzetelnie i profesjonalnie.
Czy ma to sens istnieć zarabiać na siebie. A dla mnie puki mieszkam z rodzicami powiedzmy 1000 zł. Gabinet otwarty powiedzmy pn-pt 10-18, sob 10-14/15