Egzamin zawodowy teoretyczny/praktyczny czerwiec 2014

Informacje związane z egzaminami zawodowymi.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

jfrey

Post autor: jfrey »

Z tym, że czas mogą wydłużyć nawet do 4 godzin. U mnie większość nauczycieli masażu obstawia właśnie drenaż.
xyz21

Post autor: xyz21 »

Mi się wydaje że będzie klasyk.

Drenaż odpada, izometryczny wg mnie też, bo na samo przygotowanie kończyny jest przeznaczony czas 8-10 min i końcowe przegłaskanie też ok 5 min, więc nie starczyłoby nam czasu :) No ale kto wie, trzeba być gotowym na wszystko :)
bambo

Post autor: bambo »

nie wiem jak u was ale u nas gdy robilismy masaz rozluzniajacy w jakis jednostkach w zyciu nie robilismy oklepywan, wiadomo ze w niektorych jednostkach jest to mozliwe do wykonania ale ogolnie uznawane sa one jako pobudzajace, wiec po co ryzykowac
bambo

jfrey pisze:Z tym, że czas mogą wydłużyć nawet do 4 godzin. U mnie większość nauczycieli masażu obstawia właśnie drenaż.

u nas tez obstawiali, ale szczerze jest to niewykonalne ze wzgledow technicznych chociazby
jfrey

jfrey: eh, jeszcze sie nie spotkałam,zeby byl inny niz klasyczny, poza tym jestesmykrolikami doswiadczalnymi, nie bedzie cudów... jesli mialyby byc takie masaze moze odrazu aquavibron albo gorace kamienie, nie mowiac o bance... zdystansujcie sie, i skupcie sie na jedenj rzeczy porzadnie,o to chodzi tez komisji...
skupić się na jednym... sęk w tym, że nie wiadomo co może być i o co chodzić może komisji. uczyliśmy się tych wszystkich masaży, więc one mogą być. czasu będzie wystarczająco, bo mogą go wydłużyć bez problemu. nikt nie powiedział, że ograniczą się do klasyka.
To już sam nie wiem. Nam ciągle mówią że lepiej zrobić więcej niż mniej bo punktów nam nie odejmą jak coś dodatkowo zrobimy,
No ja uważam, że to nielogiczne mogłoby być i zabieg byłby niespójny, a techniki mogłyby sobie przeczyć, a za to a pewno nie daliby nikomu żadnych punktów, bo nie można najpierw rozluźnić, zaraz pobudzić, a potem znowu rozluźnić. Lepiej nie robić tych dodatkowych, bo one nie są obowiązkowe do robienia przy każdym zabiegu. Jednak mogę się mylić.
jfrey

Bambo, moim zdaniem to jest wykonalne. Nie wiem, u mnie szkołą zakupiła kliny, więc uważam, że jest to możliwe i czasowo i technicznie.
bambo

jfrey pisze:Bambo, moim zdaniem to jest wykonalne. Nie wiem, u mnie szkołą zakupiła kliny, więc uważam, że jest to możliwe i czasowo i technicznie.

mamy ograniczona ilosc walkow i uwierz do prawidlowego ulozenia do drenazu ich nie starczy
jfrey

Nie wiadomo. :)
bambo

jfrey pisze:Nie wiadomo. :)
masz jakiegos maila? ?
jfrey

mam, ale nie można podawać maili tu na forum, a nie umiem wysyłać tu wiadomości.
Halford

Post autor: Halford »

Drenaż jak by mocno uparli to mogą dać, ale nie zrobią tego bo byłoby to niesprawiedliwe i ludzie by się później burzyli. Jak już dadzą to za rok, gdy ten system będzie już przetestowany w praktyce i wiara będzie wiedziała co i jak, ale nie teraz.
jfrey

Ale dlaczego? A za rok to by było sprawiedliwe? Wiadomo, że nie mogą dać wszystkim tego samego i nie ma różnicy czy będzie niesprawiedliwie teraz czy za rok. Kto ich tam wie.
bambo

jfrey pisze:Ale dlaczego? A za rok to by było sprawiedliwe? Wiadomo, że nie mogą dać wszystkim tego samego i nie ma różnicy czy będzie niesprawiedliwie teraz czy za rok. Kto ich tam wie.

nie bedzie i juz. nie moge tego tu wytlumaczyc :)
jfrey

Bambo: napisz: wiolus5@amorki.pl
xyz21

Post autor: xyz21 »

jfrey pisze:Ale dlaczego? A za rok to by było sprawiedliwe? Wiadomo, że nie mogą dać wszystkim tego samego i nie ma różnicy czy będzie niesprawiedliwie teraz czy za rok. Kto ich tam wie.
Nie ma sprawiedliwości to fakt ale drenaż.. serio? nie siejmy paniki i nie straszmy siebie nawzajem. Nie gdybajmy.

Najlepiej jakby pisali Ci, którzy już są po wszystkim i dzielili się z nami swoimi wrażeniami.
Ostatnio zmieniony 2014-06-04, 10:04 przez xyz21, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Egzamin zawodowy Technik masażysta”