Egzamin zawodowy styczeń 2015
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
egzamin
Alexx93 czy twoja poprawka była tak jak innych pierwszy termin czyli podudzie tył lub przód ?
-
agus201010
-
robobobo91
Co trzeba napisać w tym pytaniu. Co powiem pacjentowi przed masażem ?
Tu chodzi o wywiad np :
Jak się pan nazywa?
Ile ma pan lat?
Gdzie pan pracuje?
Czy coś takiego
Informujemy pacjenta o rodzaju zabiegu, celu zabiegu, czasie zabiegu, obszarze masowanym , pozycji ułożeniowej, prosimy aby pacjent informowal nas o wszelkich dolegliwosciach.
Tu chodzi o wywiad np :
Jak się pan nazywa?
Ile ma pan lat?
Gdzie pan pracuje?
Czy coś takiego
Informujemy pacjenta o rodzaju zabiegu, celu zabiegu, czasie zabiegu, obszarze masowanym , pozycji ułożeniowej, prosimy aby pacjent informowal nas o wszelkich dolegliwosciach.
Co wpisałeś w przeciwwskazaniach?Alexx93 pisze:To tak jak i u mnie w grupie, mi osobiście zabrakło 1 pkt..Zadanie to samo co w Polsce od 4dni, trudne nie było, chyba nawet łatwiejsze niż w czerwcu z tym, że więcej opisówkiCo do regulaminu to zmienił się bo jeśli nie zdasz to od razu wpisują cię na pierwszy możliwy termin wiec super
W czerwcu dużo przeciwwskazań mi nie uznali bo stwierdzili, że były zbyt ogólne (chociaż prawidłowe)
-
agus201010
h8machine dlatego w tym roku rozlożyli to na przeciwwskazania ogólne i miejscowe. W ogólnych: ostre stany zapalne, nowotwory, zmiany skórne, infekcje przebiegające z podwyzszona temp ciała, złe samopoczucie pacjenta w dniu masazu, nadcisnienie, zaawansowana miezdzyca Miejscowe:niepelny zrost kostny, przerwanie ciaglosci skory, owrzodzenie podudzi, zakrzepowe zapalenie żyl, zylaki, krwiaki, zaawansowana osteoporoza itp
Akurat te zadanie było banalne
No wiem wiem, w czerwcu też mi się wydawało banalne, a okazało się, że klucz nie przewidywał takich przeciwwskazań jak gorączka na przykładAlexx93 pisze:h8machine dlatego w tym roku rozlożyli to na przeciwwskazania ogólne i miejscowe. W ogólnych: ostre stany zapalne, nowotwory, zmiany skórne, infekcje przebiegające z podwyzszona temp ciała, złe samopoczucie pacjenta w dniu masazu, nadcisnienie, zaawansowana miezdzyca Miejscowe:niepelny zrost kostny, przerwanie ciaglosci skory, owrzodzenie podudzi, zakrzepowe zapalenie żyl, zylaki, krwiaki, zaawansowana osteoporoza itpAkurat te zadanie było banalne
-
saatisfied
To mi się wydaje aż niemożliwe, bo każdy klucz jaki widziałam, w przeciwwskazaniach miał gorączkę na pierwszym miejscuh8machine pisze: No wiem wiem, w czerwcu też mi się wydawało banalne, a okazało się, że klucz nie przewidywał takich przeciwwskazań jak gorączka na przykład
Jestem ciekawa czy teraz zmienili możliwość trafień w przeciwwskazania, bo w czerwcu czułam się jak na polskim w liceum "pracę napisałaś piękną, tylko nie trafiłaś w klucz"
Egzamin mam dziś o 12.00 i jestem baaardzo ciekawa co z tego wyjdzie
Być może z gorączka akurat trafiłem, ale wiadomo o co mi chodziłosaatisfied pisze:To mi się wydaje aż niemożliwe, bo każdy klucz jaki widziałam, w przeciwwskazaniach miał gorączkę na pierwszym miejscuh8machine pisze: No wiem wiem, w czerwcu też mi się wydawało banalne, a okazało się, że klucz nie przewidywał takich przeciwwskazań jak gorączka na przykład
Jestem ciekawa czy teraz zmienili możliwość trafień w przeciwwskazania, bo w czerwcu czułam się jak na polskim w liceum "pracę napisałaś piękną, tylko nie trafiłaś w klucz"
Egzamin mam dziś o 12.00 i jestem baaardzo ciekawa co z tego wyjdzie