Masaż na ciekłej parafinie
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic
-
rafał
Masaż na ciekłej parafinie
Kto wie jak to wyglada prosze o dokladny opis 
- massagewarsaw
- Kontakt:
masaz tajski
jak na oliwie, chociaz parafina gestrza. Oliwka johnsona, jak i wszystkie oliwki kosmetyczne, to wlasnie parafina. Zapycha pory, uniemozliwia oddychanie skory, nie ma zadnych innych wlasciwosci oprocz poslizgowych.
Nie masuje długo, bo dopiero półtora roku. Ale jak na razie na parafinie masuje mi się najlepiej, jest gęstsza i nie ma takiego poślizgu jak na oliwce Johnsona, dzięki temu ruchy moje są bardziej precyzyjne, lepiej mogę złapać tkankę. Obecnie masuje na praktykach w przychodni, niektórzy pacięci proszą tylko o masaż na parafinie, twierdząc, że tylko od parafiny nie dostali nigdy uczulenia.
Re: masaz tajski
Oliwka w swoim zalozeniu ma chronic skore dziecka przed wilgocia. Jest to olej mineralny i raczej nie polecany do masazu aczkolwiek przez swoje wlasciwosci poslizgowe calkiem przyjemnie sie na nim pracuje. Oleje typowe do masazu sa pochodzenia roslinnego. Najbardziej polecane sa z winogron i nasion migdalowca. Duzo witamin i odzywcze wlasciwosci na skore, ten drugi jest z orzechow tak wiec moze powodowac alergie u niektorych osob.massagewarsaw pisze:jak na oliwie, chociaz parafina gestrza. Oliwka johnsona, jak i wszystkie oliwki kosmetyczne, to wlasnie parafina. Zapycha pory, uniemozliwia oddychanie skory, nie ma zadnych innych wlasciwosci oprocz poslizgowych.
Czy ktos z was pracuje na wazelinie, mydle? Uzywacie talku przy osobach z owlosionymi np. nogami?
- massagewarsaw
- Kontakt:
masaz warszawa
pare lat temu czytalem, zeby unikac stosowania talku na skorze delikatnej (np miejscach intymnych), bo jest obawa, ze moze dzialac rakotworczo, jak azbest.
praktyczny problem z talkiem, ze jesli klient sie poci czy po rogrzaniu nasze rece sa wilgotne, to wszystko sie walkuje i nie ma poslizgu.
praktyczny problem z talkiem, ze jesli klient sie poci czy po rogrzaniu nasze rece sa wilgotne, to wszystko sie walkuje i nie ma poslizgu.