Gdy klient zasypia podczas masażu relaksacyjnego

Ogólne informacje związane zdrowiem, kosmetologią, spa & wellness. Jeśli macie pytania związane z tematem umieszczajcie je w tym dziale.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

taoti

Gdy klient zasypia podczas masażu relaksacyjnego

Post autor: taoti »

Witam

Pracuję jako masażystka spa w hotelu.Wykonuję masaże relaksacyjne,masaże stóp ,aromaterapeutyczne,ciepłymi olejami przy relaksującej muzyce,dookoła blask świec.
Zauważyłam ,że co drugi klient "odpływa" bywa,że leżą jak w letargu a i jest tak,że słychać chrapanie i co mam o tym mysleć???? jak postąpić??? budzić czy pozwolić by trwali do końca masażu w tej "błogości"?
czy prawidłowo wykonuję masaż skoro tak to wygląda?
Opinie klientów mam bardzo dobre,jestem chwalona ale "odlot klientów"wprawia mnie w zakłopotanie ...
będę wdzięczna za kilka słów odniesienia do tematu.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2015-07-21, 18:10 przez taoti, łącznie zmieniany 1 raz.
zbyszek

Post autor: zbyszek »

Jeśli to jest masaż relaksacyjny, a nie jesteś ograniczona czasowo to się ciesz :), jeśli jesteś - niestety trzeba delikatnie budzić. Tak czy inaczej reakcja bardzo pozytywna, występująca również w innych terapiach.
benimed
Kontakt:

Post autor: benimed »

Również uważam, że to reakcja jak najbardziej pozytywna. Powinnaś się cieszyć :) Mi kiedyś klientka zasnęła przy zwykłym masażu dłoni. Po zabiegu była mi ogromnie wdzięczna za tak wspaniały relaks.
marcin00

Post autor: marcin00 »

:roll: :roll: :roll: Czasami się tak zdarzy, ale powinnaś się raczej cieszyć, że masz aż takie zdolności relaksacyjne! Chociaż z tym chrapaniem, to sam nie wiem... Ja chyba zacząłbym się śmiać, gdyby ktoś nagle zaczął mi chrapać na stole!
gosienka

Post autor: gosienka »

Często się zdarzają takie sytuacje? :mrgreen:
moniszka

Post autor: moniszka »

Zgadzam się z poprzednikami :) Reakcja może być krępująca i dla klienta i dla masażysty. Ale dla masażysty to komplement, bo jak przystało na nazwę zabiegu, pomógł się chyba maksymalnie odprężyć i zrelaksować :)
Awatar użytkownika
agusiek

Post autor: agusiek »

Tylko klient może być lekko zdezorientowany po przebudzeniu :)
Awatar użytkownika
revitalrzeszow
Kontakt:

Post autor: revitalrzeszow »

Ja masuję dalej mimo snu, a czas zabiegu leci :) ale nie zdarzyło mi się żeby ktoś chrapał :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum informacje ogólne”