Jaka dieta przy azs

Hyde Park. Ogólne informacje nie związane z masażem. Tematy o wszystkim.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa

Awatar użytkownika
bonka

Jaka dieta przy azs

Post autor: bonka »

Witajcie. Jaka dieta pomoże przy atopowym zapaleniu skóry? Co warto jest przyjmować, jakich rzeczy w diecie jednak warto jest unikać? Jakie macie doświadczenia?
Annie

Post autor: Annie »

Jeśli chodzi o dietę, to zaleca się unikanie potencjalnych alergenów pokarmowych, takich jak orzechy, mleko, jaja, soja, pszenica, ryby czy skorupiaki. Warto także unikać potraw bardzo pikantnych, kwaśnych, słonych, które mogą drażnić skórę. Z kolei dieta bogata w owoce i warzywa, z dodatkiem produktów pełnoziarnistych oraz źródła białka roślinnego, takie jak strączki, może przynieść korzyści dla skóry i organizmu jako całości.
Oczywiście każdy organizm jest inny, więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, co można jeść bez ograniczeń, a co należy unikać. Warto eksperymentować i obserwować, jakie produkty wpływają korzystnie na naszą skórę, a które mogą nasilać objawy AZS. W razie wątpliwości zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem.

Jeśli chciałabyś poprawić stan skóry zerknij sobie na kosmetyki na atopowe zapalenie skóry w verdelab.pl Jest to seria kosmetyków dedykowana właśnie do takich problemów.
Ostatnio zmieniony 2023-02-22, 09:43 przez Annie, łącznie zmieniany 1 raz.
wiosnazielona

Post autor: wiosnazielona »

ja zauwazylam ze nie ma znaczenia co zjem.. wazne jest czym sie smaruje, odpowiednie kosmetyki najlepiej bez kortykoidów :)
chrupcia

Post autor: chrupcia »

czyli jakie? na recepte czy jakies masci robione w aptece?
wiosnazielona

Post autor: wiosnazielona »

wiesz co.. probowalam wielu roznych, najlepiej mi sie spisuje protopan body lotion to mleczko a shower oil do mycia :)
Nata

Post autor: Nata »

Z tego, co się dowiadywałam to najlepsza jest dieta keto. A niektórym pomogła dopiero dieta carnivora.
Jest wiele przykładów na YT.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park forum ogólne”