Masaże prywatne wykonywane przez ucznia a prawo

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Bodyworker

Post autor: Bodyworker »

Reasumując w jednym zdaniu, praca bez zatrudnienia czyli także bez zgłoszenia swojej firmy jest po prostu pracą na czarno!
martuska1989

Post autor: martuska1989 »

Na czym polega ta umowa o dzieło? Dostałam propozycje wykonywania masaży na podstawie umowy o dzieło u kosmetyczki. Byłaby to moja dodatkowa praca (mam juz umowe o prace w innym zakladzie) w dni i godziny kiedy mi pasuje (np. w kazdy pon, srode od 15 do 20). Jakie koszty poniosę w przypadku takiej umowy i co mogę zyskac. czy jest to opłacalne? Z gory dzieki za informacje,
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

martuska1989 pisze:Jakie koszty poniosę w przypadku takiej umowy i co mogę zyskac. czy jest to opłacalne?
nie ponosisz zadnych kosztow, zyskujesz dodatkowy dochod. W zaleznosci, ile koszuje zabieg i % za zabieg ustalisz z kosmetyczka (do 50% jesli to sa jej klientki), to sie moze oplacac.

sprawy papierkowe robi ona, ciebie nie musi to obchodzic, dajesz jej nip i swoj adres
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

martuska1989 pisze:Na czym polega ta umowa o dzieło? Dostałam propozycje wykonywania masaży na podstawie umowy o dzieło u kosmetyczki. Byłaby to moja dodatkowa praca (mam juz umowe o prace w innym zakladzie) w dni i godziny kiedy mi pasuje (np. w kazdy pon, srode od 15 do 20). Jakie koszty poniosę w przypadku takiej umowy i co mogę zyskac. czy jest to opłacalne? Z gory dzieki za informacje,
Umowa o dzieło to taka umowa w której nie są odprowadzane ubezpieczenia na ciebie. Jako że masz umowę o prace a z nią ubezpieczanie wiec możesz bez problemu podpisać umowę o dzieło.
martuska1989

Post autor: martuska1989 »

Dzięki za informacje! ;)
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

martuska1989 pisze:Dzięki za informacje! ;)
Proszę bardzo ;)
forever

Post autor: forever »

e-Masaz.pl pisze:Jako że masz umowę o prace a z nią ubezpieczanie wiec możesz bez problemu podpisać umowę o dzieło.
Dotyczy to obojętnie jakiej umowy o prace? tzn. umowa o prace nie w zawodzie, a umowa o dzieło np. jako masazysta ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”