Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum
Na egzaminie można wskazania z treści wywnioskować, przeciwskazania są łatwe, ale w tego typu przypadkach jak skręcenia można o ile pamiętam od razu masaż wykonać !! Tyle że łagodny, i pewnie przy obrzękach limfatyczny.
tez myslalam ze moga walnac drenaz albo segmentarny ale ktos mnie pocieszyl ze tylko klasyczny i teraz nie wiem kogo sie slychac:/ moze ktos z was wie??
Hipotetycznie segmentarny jest praktycznie nie używany, limfatyczny rzadki, więc powinien być klasyczny, ale jak ktoś powiedział, warto dodać parę technik segmentarnego, np na grzbiet.
jakoś projektu się nie boję gorzej z teoretycznym:/ może się powtórzą jakieś pytania z poprzednich lat, wogóle dla mnie teoretyczny z 2006 i teraz z sesji zimowej to prawie że kosmos:/
Nie tylko TY bardziej sie przejmujesz teoretycznym ;p Ja mam tak samo ... Ale na luzie .... bedzie dobrze ;D Trzeba byc dobrej mysli )
POWODZENIA ZYCZE WSZYSTKIM ZDAJACYM ))
tak zdac zdali:) dla mnie jak rozwiazywalam test z zeszlego roku to byla bajka:P gorzej z tym co byl w styczniu:/ zobaczymy moze akurat bedzie latwy albo lipa bedzie jak zrobia jeszcze trudniejszy:/