Śpiący klient

Ogólne informacje związane z masażem. W tym dziale specjaliści odpowiedzą na każde pytanie dotyczące masaży.

Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa, Piotrek Medic

Rysniety

Śpiący klient

Post autor: Rysniety »

Witam, mam nowego klienta(3 wizyty), który podczas masażu całościowego, po zmianie pozycji do leżenia tyłem zawsze mi usypia. Czy powinienem go jakoś delikatnie obudzić, czy kontynuować masaż? Albo stosować bardziej pobudzające techniki, czy używać olejków pobudzających? Ja kontynuuję dalej masaż i go nie budzę, dopiero po skończonym zabiegu. Nie skarży się, że jest niezadowolony z masażu i zamawia kolejne wizyty, nie wiem co robić, czuje się niezręcznie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
massagewarsaw
Kontakt:

kurs masaz tajski

Post autor: massagewarsaw »

pozwol spac do woli. Nie widze, jak by to mialo ci przeszkadzac czy nawet niepokoic. Jesli nie masz kolejnego klienta, to pozwol mu spac po zabiegu. Po co budzic?
Awatar użytkownika
administrator
Site Admin
Kontakt:

Post autor: administrator »

Ja jak mam taką sytuacje to pozwalam spać, nawet chrapanie czasami słyszę. Po skończonym zabiegu powoli rozbudzam pacjenta.
dino100

Re: Śpiący klient

Post autor: dino100 »

Postępujesz prawidłowo.
Awatar użytkownika
alkarn

Post autor: alkarn »

Kolego jak sobie śpi to niech sobie śpi :razz:
Marlena
Kontakt:

Post autor: Marlena »

Wg Zborowskiego w masażu segmentarnym mamy przesunięcia odruchowe: przy "..masażu karku powoduje czasem bóle i zawroty głowy oraz uczucie senności. Przeciwdziałanie: masaż skroni, okolicy czoła i głaskanie powiek". Ale to raczej nie to.

Masaż robisz bardzo delikatny tzn. o charakterze relaksacyjnym, czy na granicy bólu?
Rysniety

Post autor: Rysniety »

Dzięki wszystkim za pomoc. W takim razie go nie budzę. A masaż jest średni, nie mocny ani delikatny. Robię też nie za mocne ćwiczenia bierne, bo klient ma bardzo słabą ruchomość w stawach.
Awatar użytkownika
sylwek

Post autor: sylwek »

Domieszkam ze zapewne pacjent jest wieku podeszlego ? hm ?
Jezeli tak, to nie ma co sie dziwic .. w calosciowce trzeba troszke czasu polezec co sklania do sennosci podczas masazu :)
Awatar użytkownika
Medivers_pl

Post autor: Medivers_pl »

Nie budź go,niech sobie śpi,tym bardziej że jest to TWój stały klient i jeśli nie skarży się na zły poziom masażu to wszystko jest w jak najlepszym porządku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Masaż informacje ogólne”