Internetowe forum o masażach, fizjoterapii, odnowie biologicznej i spa. Forum masażu. Forum masaże. Forum masaż. Forum spa. Forum masaze. Forum rehabilitacja. Forum fizjoterapia. Forum masażystów. Forum masażysty. Fizjoterapia forum, Rehabilitacja forum
e-Masaz.pl pisze:
Gatunek Jak byś coś potrzebowała to pisz.
A wiesz co? Jakbym tak dostała parę kawałków do przetestowania przy masażach było by super, bo nawet nie pomyślałam o tym, że ludzie gorzej się relaksują przy muzyce ze słowami etc. Taki skrót myślowy, ale mam nadzieję, że zrozumiały
Problem w tym, że tutaj mam słaby internet i nie ma mowy o ściąganiu bezpośrednio ze strony. Trzeba by mi na pocztę wysłać....
no pewnie, ze piosenki ("muzyka ze slowami") angazuje umysl i wymaga swiadomosci, proby rozumienia tekstu, zapamietania go. Przy muzyce instrumentalnej raczej sluchamy podswiadomie i nie maja one z soba tyle znaczenia emocjonalnego, co np "przytulanka z dyskoteki".
w masazu chodzi o to, zeby wylaczyc swiadomosc - do niektorych technik potrzebna jest cisza, w niektorych (np technika bowen'a) jest wymagane wyjscie terapeuty z gabinetu w czasie trwania zabiegu nawet do 10 minut, zeby nie zaklocac swoja obecnoscia procesu regeneracji/samoleczenia zapoczatkowane przez wykonane techniki.
uwazam, ze wazne jest w kazdym rodzaju masazu cisza i mozliwosc odpoczecia przez klienta bezposrednio po zabiegu, jesli mozliwe to jeszcze na stole. Jesli nie mam kolejnego klienta, to zostawiam samych na jak dlugo tylko chca, nawet kilkanascie minut. Ja w tym czasie zajmuje sie inna praca, np oddzwaniam lub czytam ksiazke. Gdy slysze, ze klient juz wstaje to wchodze do gabinetu, pomagam zejsc ze stolu, podac ubranie i zagaduje o wrazenia z zabiegu.
e-Masaz.pl pisze:
Gatunek Jak byś coś potrzebowała to pisz.
A wiesz co? Jakbym tak dostała parę kawałków do przetestowania przy masażach było by super, bo nawet nie pomyślałam o tym, że ludzie gorzej się relaksują przy muzyce ze słowami etc. Taki skrót myślowy, ale mam nadzieję, że zrozumiały
Problem w tym, że tutaj mam słaby internet i nie ma mowy o ściąganiu bezpośrednio ze strony. Trzeba by mi na pocztę wysłać....
Spoko postaram się jutro wysłać. Jak bym zapomniał to puść mi PW.
sylwek pisze:Mam tu dla Was taka mala propozycje .. Najpiekniejszy chill'owy numer jaki dotychczas slyszalem, przy ktorym sie zupelnie zapominam .. Instrumental
sylwek pisze:Mam tu dla Was taka mala propozycje .. Najpiekniejszy chill'owy numer jaki dotychczas slyszalem, przy ktorym sie zupelnie zapominam .. Instrumental
Gdyby ktoś był zainteresowany, to pod tym linkiem znajduje się playlista kilku moich ulubionych downtempowych utworów, wśród których prowadzi Bonobo o którym pisał adamm.
Kiedyś była taka kolekcja 8 płyt CD Moods (chyba 8 jak pamiętam). Fajne nastrojowe melodie, coś w rodzaju kołysanek. Do tego jak dodać np. kadzidełka zapachowe to klient jest w 7 niebie.