Czy staż po szkole technikum masażu jest obowiązkowy?
Moderatorzy: masaztajski, administrator, Truskawa
-
masażystka28
Czy staż po szkole technikum masażu jest obowiązkowy?
Czy po ukończeniu technikum i zdaniu egzaminu państwowego na technika masażystę obowiązuje mnie staż? (płatny). Jeśli tak, to jak długi? Mam sprzeczne informacje na ten temat.W szkole, w której się uczyłam mówiono o 2 latach (tak jak po farmacji), moja mgr u której się uczyłam mówiła o 6 miesiącach...jak to naprawdę wygląda? I czy taki staż odbywać można tylko w przychodniach czy Spa też wchodza w grę? A co z kwestią pieniężną? czy jest się wtedy na "najniższej"?. Proszę, jeśli ktoś coś wie na ten temat, dajcie znać !
[ Dodano: 2010-09-15, 16:19 ]
Nie rozumiem, tylu z Was czyta tego posta i nikt naprawdę nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie?:(
[ Dodano: 2010-09-15, 16:19 ]
Nie rozumiem, tylu z Was czyta tego posta i nikt naprawdę nie potrafi odpowiedzieć na moje pytanie?:(
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez masażystka28, łącznie zmieniany 1 raz.
-
AngelaEngi
Witam
Sama teraz odbywam staż, ale po ukończeniu szkoły na technika masażystę nie jest wymagany staż (choć w 100% nie gwarantuje) staż niestety masz tylko płacony z urzędu pracy obecna stawka wynosi 750zł + kwota za dojazd.
Pozdrawiam i wytrwałości życzę
[ Dodano: 2010-09-15, 16:23 ]
Aha zapomniałam dodać, staż możesz odbywać w dowolnym miejscu, spa, szpital. Wszystko zależy od Ciebie w jakiej placówce się załapiesz. Tak na prawdę zależy im na stażystach ponieważ robisz to samo co pracownik a oni nie są poszkodowani finansowo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam i wytrwałości życzę
[ Dodano: 2010-09-15, 16:23 ]
Aha zapomniałam dodać, staż możesz odbywać w dowolnym miejscu, spa, szpital. Wszystko zależy od Ciebie w jakiej placówce się załapiesz. Tak na prawdę zależy im na stażystach ponieważ robisz to samo co pracownik a oni nie są poszkodowani finansowo.
Pozdrawiam
-
masażystka28
Dzięki wielkie. Z tym, że nie chodziło mi o staż z Urzędu Pracy tylko staż u pracodawcy...coś na zasadzie wdrożenia do zawodu masażysty. Podpisują z Tobą umowę o "staż" tylko właśnie nie wiem jak długo to musi trwać by móc przejść np. na "normalniejszą" umowę..czy jest to kwestia 6 miesięcy czy dłużej...
-
AngelaEngi
Wydaje mi się że 6 miesięcy ale ręki nie dam sobie za to uciąć. Później faktycznie pracodawca po okresie stażu może Cię zatrudnić na normalną umowę o prace, lecz wydaje mi się że chętniej przyjmują ludzi z Urzędu Pracy. Zamiast stażu pracodawca może Ci zaoferować praktyki. Aktualnie na rynku ciężko jest znaleźć pracę w dobrym salonie SPA lub szpitalu, ale wiara i zaangażowanie czynią cuda;) Życzę powodzenia:)
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Wiem ze podczas trwania szkoły w 2 letnim technikum robi się praktyki i po praktykach można od razu do pracy się zatrudnić.masażystka28 pisze:Dzięki wielkie. Z tym, że nie chodziło mi o staż z Urzędu Pracy tylko staż u pracodawcy...coś na zasadzie wdrożenia do zawodu masażysty. Podpisują z Tobą umowę o "staż" tylko właśnie nie wiem jak długo to musi trwać by móc przejść np. na "normalniejszą" umowę..czy jest to kwestia 6 miesięcy czy dłużej...
-
masażystka28
Czyli że nie jest wymagany żaden okres "inkubacji"?
Praktyki oczywiście miałam, a gdyby się okazało, że to wystarczy, to było by super:)Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem i obie odpowiedzi.
Przez Urząd pracy nie będę startować bo w życiu bym za takie pieniądze nie wyżyła:D ale jak piszesz AngelaEngi zaangażowanie czyni cuda więc nie pozostaje nic innego jak zaangażowanie:D
Pozdrawiam serdecznie
Przez Urząd pracy nie będę startować bo w życiu bym za takie pieniądze nie wyżyła:D ale jak piszesz AngelaEngi zaangażowanie czyni cuda więc nie pozostaje nic innego jak zaangażowanie:D
Pozdrawiam serdecznie
- administrator
- Site Admin
- Kontakt:
Ja żadnych takich informacji nie mam że jakiś nakaz jest. Może jestem w błędzie poczekaj niech ktoś jeszcze może podpowie. Jeśli kończyłaś szkole 2 letnia medyczną technika i odbyłaś praktyki w szpitalach itp. sądzę że jak najbardziej możesz starać się o normalna prace lub otworzyć swoja działalność a praktyka przyjdzie z wiekiemmasażystka28 pisze:Czyli że nie jest wymagany żaden okres "inkubacji"?Praktyki oczywiście miałam, a gdyby się okazało, że to wystarczy, to było by super:)Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem i obie odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie
-
masażystka28
-
masażystka28