Wysłany: 2011-09-16, 18:50 Jak wykonać masaż całego ciała?
Masaż całego ciała - rozpoczynamy od największego obszaru czyli od masażu tylnej strony tułowia. Masowany leży na brzuchu z kończynami górnymi wzdłuż tułowia, głowa na boku. W pierwszej kolejności masujemy grzbiet i kręgosłupa następnie kark i bark.
Zupełnie się nie zgadzam z tym co jest napisane powyżej.
Odmian masażu jest mnóstwo jedne wykonuje się jak w powyższym schemacie, ale są takie, które wykonuje się od nóg w leżeniu przodem, w drugiej kolejności dopiero grzbiet, później leżenie tyłem, są takie, które rozpoczyna się w leżeniu tyłem. Tak więc jeśli ktoś jednoznacznie i definitywnie określa wykonanie masażu w taki a nie inny sposób... najdelikatniej mówiąc chyba jest mało otwarty na inne masaże niż taki, którym się zajmuje.
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2014-04-07, 15:14
a na masaz idzie sie "bo mi, panie, zupelnie nic nie dolega, jestem zdrowy jak ryba, a przyszedlem na masaz dla czystego relaksu, bo jest tanszy, niz koncert chopinowski z radia"?
Skoro nie masowałeś nigdy kobiety, która wzięła sobie dla relaksu klasyczny czy relaksacyjny masaż całościowy (lub nie mieści ci się to w głowie, że niektórzy tak robią) to nie mamy o czym dalej pisać.
ja wykonałabym "po kolei", leżenie przodem, masaż stóp i nóg, pleców, szyi, lezenie tyłem,, masaż nóg, brzucha, klatki, rąk, twarzy, głowy ( na życzenie klienta). Było coś na te temat w szkole, ale nie umiem sobie przypomnieć dlatego wymysliłam swój sposób od dołu do góry.
ludzie przychodzą również na relaks, Jeden woli się zrelaksować przy piwie, ktoś pójdzie do kina a inny preferuje taką formę relaksu.
Ciekawy artykuł. Polecam dopytać się osoby czy chce mieć wykonany masaz pleców czy może również klatki piersiowej. O wiele więcej osób skupia sie na wykonaniu masazu własnie w kierunku pleców
Powinno się również posiadać odpowiednie przeszkolenie. Tak aby nie zrobić osobie masowanej krzywdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12