Jeśli chodzi o skórę z problemami to niestety wiadomość jest taka, że nie da się tego pozbyć na stałe. To zabiegi do końca życia, inaczej wszystko wraca. Peelingi kwasami, mikrodermabrazja, to wszystko działa dobrze.
Jednak ja będę powatarzać z uporem maniaka, że najlepsze i najbardziej trwałe efekty przynosi stosowanie retinoidów zewnętrzenie. Wymaga to niestety zagryzienia zębów i przemęczenia się przez pewnien okres i znalezienia odpowiedniego dermatologa który cię właściwie poprowadzi.
Ja próbowałam wcześniej wszystkiego. Teraz stosuje lekkie kwasy i retinoidy. I jak na razie nie mogę powiedzieć, aby cokolwiek było nie tak, choć ponoć jeszcze i tak za krótko stosuje.
Najlepszym zabiegiem na zwężenie porów jest na obecną chwilę mikrodermabrazja diamentowa. Mam cerę tłustą, z tendencją do zaskórników i dzięki temu zabiegowi czuję się w końcu sobą, regularnie co miesiąc wykonuję go w Warszawskim salonie kosmetycznym https://www.qclinique.pl/...gnacyjne-twarzy by utrzymać efekt. Zabieg sam w sobie jest tani, zaleca się wykonywanie go raz w miesiącu.
Kwasy i emulsje zmniejszające widoczność porów. Polecam na to produkty z Basiclab lub z Bandi. Są świetne, używam ich od lat i bardzo pomogły mi z problemem rozszerzonych porów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12