Witam, jestem studentem 2 roku fizjoterapii i mam od jednego z profesorów do opanowania przebiegi poszczególnych nerwów. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że mam problem z identyfikacją dwóch:
- nerw odstrzałkowy
- nerw podkolanowy
Tudzież moje pytanie, o które nerwy mogło tu chodzić?
Nerw odstrzałkowy wydaje mi się będzie to nerw strzałkowy wspólny, ale podkolanowy? Bardzo bym prosił o jakąś radę. Rozmawiałem z jednym wykładowcą na uczelni i sugerował mi n. udowo-goleniowy. Czy to może być ten? Czy raczej n. międzykostny goleni lub r. popliteus?
Prosiłbym tylko o pomoc w identyfikacji...
Linki sponsorowane
massagewarsaw leki przeciw pasozytom grzybom sprzedam apteka
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Lut 2008 Posty: 7180 Skąd: bangkok warszawa
Wysłany: 2012-03-06, 07:52 kurs masaz tajski
killwithme napisał/a:
nerw podkolanowy
nervus saphenus
"nerw odchodzący od nerwu udowego, biegnący po przyśrodkowej stronie kolana oddając gałązki nerwowe unerwiające czuciowo stronę przednio-przyśrodkową piszczeli"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum korzysta z plików cookies. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były
zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji zabronione. Administracja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Witryna ma charakter informacyjny. Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody spowodowane wykorzystaniem przez użytkownika informacji zawartych na forum.
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12